02 June 2011

Shaq : The Superman

By p@p@donk   Posted at  12:12 PM   Αφιερώματα No comments


Ένας από τους κορυφαίους Center σην ιστορία του Παγκόσμιου Μπάσκετ ανακοίνωσε χτες ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. O Superman δε θα προκαλεί τον τρόμο πλέον στις αντίπαλες ομάδες ούτε θα ψυχαγωγεί τους απανταχού θιασώτες του αθλήματος με την πολύπλευρη προσωπικότητά του.
Εμείς από εδώ θα προσπαθήσουμε να ξαναζήσουμε τη μεγάλη του καριέρα παραθέτοντας αγώνες από το κολλέγιο έως τους τελικούς του NBA.
Ο Shaq μεγαλούργησε στο κολλέγιο του LSU και έγινε σχεδόν αμέσως το όνειρο για κάθε ομάδα στο μαγικό κόσμο του NBA. Παρακάτω δείτε τον ως freshman με το LSU.

Ότι θα ήταν το No 1 στα draft ήταν αυτονόητο και η ομάδα που θα είχε τη χαρά να τον εντάσει στο ρόστερ της ήταν οι Orlando Magic και αμέσως έκανε την διαφορά.

O Shaq οδηγεί τους Magic μέχρι και τους τελικούς όπου βρίσκει μπροστά του τους Rockets του τεράστιο Hakeem Olajuwon.
Το καλοκαίρι του 1996 γίνεται μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας των ΗΠΑ και μαζί της κατακτά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο κερδίχοντας στον Τελικό τους Σέρβους.

Ο Aristoteles του παγκόσμιου μπάσκετ αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να βρεθεί σε άκρως ανταγωνιστική ομάδα για να στεφθεί Πρωταθλητής. Οι Lakers βλέπουν σ' αυτόν τον παίχτη που θα στήσουν δυναστεία και ο Phil Jackson τον πολιορκητικό κροιό που θα γκρεμίζει τις αντίπαλες άμυνες. Το δίδυμο που σχηματίζει με τον Kobe Bryant  είναι από τα κορυφαία στην Ιστορία του Παγκόσμιου Μπάσκετ και τα 3 διαδοχικά πρωταθλήματα φαντάζουν ως φυσιολογική εξέλιξη με τον Shaq να κατακτά και τους 3 τίτλους του MVP των Τελικών.






Η κόντρα με τον Kobe δεν αργεί να ξεσπάσει και ο Superman επιστρέφει στη Φλόριντα αυτή τη φορά για τους Miami Heat όπου πρέπει να μετατρέψει σε πρωταθλητή τον νεαρό Dwane Wayde και τα καταφέρνει άμεσα καθώς στους Τελικούς του 2006 κάνουν μια από τις ιστορικότερες ανατροπές στην Ιστορία των Τελικών στο 3ο κατά σειρά παιχνίδι και ενώ η σειρά είναι ήδη στο 2-0 υπέρ των Dallas Mavericks του Dirk Nowitzki.

Το 2009 και ενώ διανύει το 17ο έτος του στο NBA δείχνει πόσο αγαπάει το παιχνίδι και κάνει τους νεαρούς αστέρες να τον θαυμάσουν όταν στο All-Star Game εκείνης της χρονιάς αναδεικνύεται MVP.



Το φετινό καλοκαίρι προσπάθησε με τους Celtics να κερδίσει το τελευταίο του δαχτυλίδι αλλά ο χρόνος και η τραυματισμοί των κρατήσαν εκτός Playoff και στην ουσία στην απόσυρση από την ενεργό δράση.
Παρακάτω μπορείτε να είτε ένα ντοκυμαντερ για τον Shaq

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.