02 June 2011

Με το μαχαίρι στο στομα

By p@p@donk   Posted at  12:50 AM   Μπασκετ No comments

Τελικά η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ κράτησε μόλις για έναν αγώνα..
Σε μια αναμέτρηση με τρομερή ένταση δυναμη και μόνιμες μονομαχίες σώμα με σώμα ο Olympiacos έκανε το αυτονόητο, επιβλήθηκε του, εμφανώς καλύτερου στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, Παναθηναϊκού γλιτώνοντας το σκούπισμα καθώς στα τελευταία 4 λέπτα ο Ivkovic έβαλε - επιτέλους - τον εγωισμό του κάτω από την ομάδα αποσύροντας τον αρνητικότατο και στις δυό πλευρές του παιχνιδιού Teodosic και τον Papaloukas βάζοντας στο παρκέ τους Gordon, Pelekanos, Printezis που ήταν όντως με το μαχαίρι στα δόντια και γύρισε το παιχνίδι.
Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε, όπως σ' όλα τα παιχνίδια, δυνατά και εκμεταλεύτηκε τη νοθρώτητα των αντιπάλων του για να πάρει κεφάλι στο σκορ με 22 -14. Κάπου εκεί ο Ντούντα δίνει τα κλειδιά της ομάδας στον Τεόντοσιτς και αποσύρει τον εξαιρετικό Bourousis και αυτόματα το παιχνίδι γυρίζει, παρά το γεγονός ότι ο Diamantidis είναι εκτός ρυθμού αγώνα καθώς ο Nicholas είναι οπλισμένος και σκοράρει κατά βούληση.
Στη 2η περίοδο ο Ντούντα ξεκουράζει όπως το συνιθίζει τον Μπουρούση και η ομάδα του Obradovic γίνεται απόλυτα κυρίαρχη στο παρκέ βάζοντας άλυτα προβλήματα στους ερυθρόλευκους. Το ημίχρονο τελειώνει με τους πράσινους να προηγούνται με τον Calathes να διαμορφώνει το τελικό 39 - 46 με μια εξαιρετική προσπάθεια κάνοντας 3 διαδοχικές ραχιές ντρίμπλες στον Σπανούλη και ολοκληρώνοντας τη φάση με lay-up.
Η 3η περίοδος έχει ξεκινήσει όπως τελείωσε η 2η, ως τη στιγμή που οι κάφροι αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Η κατάσταση ξεφεύγει και ο Ντούντα κάνει τη σωστή κίνηση. Βάζει στο παρκέ μια πεντάδα από καμικάζι, κατανοώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι διαιτητές να σφυρίξουν επαφές είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι. Το παιχνίδι θυμίζει 3on3 σε ανοιχτό με κακές επιθέσεις εκατέρωθεν και το δεκάλεπτο τελειώνει με τους κόκκινους 58 - 56 προηγούμενους.
Στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου ο Ντούντα ξανακάνει το ίδιο λάθος και βάζει στο παρκέ Spanoulis και Teodosic στα guard με αποτέλεσμα ο Diamantidis εκμεταλευόμενος τα screen του Batiste να κάνει πάρτι με αντίπαλο τον Σέρβο. Ο Ολυμπιακός βρίσκει απροσδόκητους ήρωες, όταν ο Ντούντα υποτάσσει τον εγωισμό του, στους Pelekanos (αλήθεια ήταν στο ρόστερ τόσο καιρό) και Printezis που ευστοχούν στα μακρινά σουτ και γίνεται κυρίαρχος καθώς ο Panathinaikos έχει χάσει τον προσανατολισμό του και την αυτοσυγκέντρωση του και οδηγείται σε σκοτωμένες επιθέσεις, παραδίδοντας στην ουσία τα όπλα.
Ο Obradovic είχε πολλούς παίχτες του σε κακή μέρα και στην ουσία μηδέν επιθετική προσφορά από τα 3αρια και τα 4αρια του ( Sato - Tepic - Kaimakoglou - Fotsis - Tsartsaris ) και είναι απορίας άξιο πως ακόμα και έτσι μέχρι 2 λεπτά πριν το τέλος είχε το πάνω χέρι στον αγώνα.
Πλέον οδηγούμαστε στον Μεγάλο Τελικό του ΟΑΚΑ καθώς όποιος κερδίσει αυτό το παιχνίδι θα ανακυρηχτεί και Πρωταθλητής είτε αυτός είναι ο Παναθηναικός είτε ο Ολυμπιακός.
Κλείνοντας να αναφέρουμε και κανα-δυο στοιχεία μετά το τέλος του παιχνιδιού καθώς μας ξένισε λίγο η αντίδραση του Ivkovic στη συνέντευξη τύπου σε ερώτηση δημοσιογράφου, σ' εναν κυκεώνα που ο ίδιος ξεκίνησε στο προηγούμενο παιχνίδι. Αντιθέτως ο κουμπάρος του Obradovic έδωσε συγχαρητήρια στον άξιο - όπως είπε - νικητή και δεν αναζήτησε πουθενά αλλού άλοθι.
Υ.Γ. Ελπίζω τα καφριλίκια των μεν να μην τα ανταποδώσουν οι δε και την Κυριακή το βράδυ να μιλήσουμε μόνο για Μπάσκετ.

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.