23 June 2011

Πιάσαμε ΠΑΤΟ !!

By p@p@donk   Posted at  10:15 PM   Απόψεις No comments


Τραγελαφικές καταστάσεις βιώνει ο Ελληνικός επαγγελματικός αθλητισμός με συζητήσεις ... Νονών και εκτελεστών να φανερώνονται - επιτέλους - και να είναι διάχυτη η ελπίδα ότι τώρα - ναι - είναι ευκαιρία να καθαρίσει από τα παρείσακτα μικρόβια ο επαγγελματικός αθλητισμός.
Για 66 άτομα έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και απαγγελθεί κατηγορίες προς το παρόν με ποινές που μπορεί να φτάσουν ως τα ισόβια. Με τα ονόματα των Ψωμιάδη, Μπέου, Μαρινάκη, Μπουρούση και Α. Παπαδόπουλου να ξεχωρίζουν. Ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσαν παραθέτει ευθέως σε συνομιλίες του υποκόσμου με άκρως χαρακτηριστικότερη τη συνομιλία μεταξύ των Ψωμιάδη - Μπουρούση που όπως φαίνεται αφορά ντοπινγκ. Αλλά τα κωμικοτραγικά συνεχίζουν με τις συνομιλίες που αφορούν διαιτητές και ποδοσφαιριστές.
Είναι σίγουρο ότι πιο κάτω δεν πάει. Πιάσαμε πάτο. Είναι χρυσή ευκαιρία όμως να επιβληθεί ο νόμος να επιβληθούν αυστηρότατες ποινές τόσο στα φυσικά πρόσωπα , όσο - και πρωτίστως - στις ανώνυμες αθλητικές εταιρείες. Το παράδειγμα της Μαρσειγ πιστεύω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τις επικείμενες εξελίξεις. Για το ποδόσφαιρο δεν έχουμε να πούμε πολλά καθώς από ότι φαίνεται ως τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό των ομάδων είτε αμέσως είτε εμμέσως εμπλέκεται.
Πάμε τώρα στο μπασκετάκι... Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και μην παραξενευτείτε με περαιτέρω αποκαλύψεις καθότι το έγκλημα που διετελέστηκε τη χρονιά που πέρασε να διεξαχθεί δηλαδή ολόκληρο το Πρωτάθλημα χωρίς κανέναν έλεγχο ντοπινγκ, τώρα παράγει τα απόβλητά του. Αν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αληθεύουν και αποδειχθεί η χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον Μπουρούση, τότε προβλέπω χιονοστοιβάδα που - δυστυχώς - δεν θα αφήσει αμέτοχη ούτε την Εθνική Ομάδα. Για τα καφριλίκια που πρόκειται να ακουστούν και για τον πόλεμο λάσπης ένθεν και ένθεν δεν θα αναφερθώ καθόλου. Θα αναφερθώ όμως στις τιμωρίες. Είναι επιβεβλημένο να είναι όσο αυστηρές προβλέπει ο νόμος - μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας, εδώ και μερικά χρόνια, το ντοπινγκ θεωρείται κακούργημα - ανεξαρτήτως ατόμων, συλλόγων ή ακόμα - ακόμα και εθνικών σωματείων.
Εαν θέλουμε να ξαναδούμε υγιή στοιχεία να ασχολούνται ενεργά είτε ως αθλητές, είτε ως παράγοντες, είτε ως απλοί φίλαθλοι πρέπει να σπάσουμε μια και καλή αυτό το απόστημα και  να θέσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε την επόμενη μέρα. Και αν κάποιοι πιστέυουν ότι με τις παραδειγματικές τιμωρίες θα θέσουμε τέλος στον επαγγελματικό μας αθλητισμό ένα μόνον έχω να πω: Αν πιστεύουν ότι αυτό που βιώναμε μέχρι σήμερα ήταν υγιές ή τουλάχιστον ηθικά ανεκτό καλώς. Ειδάλως ας μείνουν λίγοι που πραγματικά αγαπούν τα σπορ και ας λειτουργήσουν τις ομάδες έστω και με πενιχρά μέσα έστω και χωρίς να επιτυγχάνουμε πλέον μεγάλες διακρίσεις. Αρκεί όμως να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας η ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό να αποτελεί ευχαρίστηση και όχι αυτοσκοπό.

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.