10 June 2011

The Classics: 1980 NBA Finals Game 6 Sixers Vs Lakers

By p@p@donk   Posted at  1:14 PM   Μπασκετ No comments



" Ξεκίνησε ως Center και έπαιξε σαν Forward και Guard " με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικανοί σχολιαστές προσπάθησαν συνοπτικά να πειργράψουν αυτό που μόλις είχαν βιώσει, καθώς είχαν παρακολουθήση τη μεγαλύτερη εμφάνιση ενός αθλητή στην Ιστορία των Τελικών.
Η σεζόν 1980 είναι ίσως η πιο σημαντική στην Ιστορία του ΝΒΑ καθώς με της αφίξεις των Bird, Magic άλλα και τους ήδη θρύλους Jabbar, Gervin, "Doctor" J  το παιχνίδι άλλαζε ρότα και παγκοσμιοποιούταν. Οι διεκδικητές του τίτλου ήταν οι Supersonics, που υπερασπίζοταν τον τίτλο τους,  οι Rockets του τεράστιου Moses Malone, οι Suns του τρομερού σκόρερ Walter Davis και οι Lakers των Jabbar - Magic για την δύση, ενώ στην ανατολική πλευρά τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα καθώς οι Celtics του τρομερού Rookie of the Year Larry Bird και οι Sixers του Dr. Julius Erwing ήταν μια κλάση πάνω από τους υπολοίπους. Στους τελικούς έφτασαν οι Lakers που απέκλεισαν τους Suns και τους Supersonics - αποφεύγοντας το κάζο της προηγούμενης χρονιάς - και οι Sixers που με το εμφατικό 4-1 περάσαν τους Celtics. Στο 1ο παιχμίδι της σειράς οι Lakers επιβλήθηκαν με 109-102 με ηγέτες τους Jabbar (33points-14rebounds-5assists-6blocks), Magic (16points-9rebounds-10assists) κάνουν το 1-0 στηριζόμενη στον πύργο τους που είχε αναδειχθεί για 6η - και τελευταία - φορά MVP της κανονικής περιόδου. Το 2ο παιχνίδι καταλήγει στους Sixers με 107-104 και η σειρά στο 1-1. Η τριάδα των Erwing,Dawkins,Cheeks επιβάλλεται του Kareem - Abdul Jabbar (38points,14rebaounds,5block). Στο 3ο παιχνίδι ξανά με οδηγό τον Kareem (33points) οι Lakers κερδίζουν 111-101, ενώ στο 4ο παιχνίδι οι Sixers απαντούν και ισοφαρίζουν τη σειρά στο 2-2. Το 5ο παιχνίδι στο Forum είναι συγκλονιστικό καθώς οι Dr J.(36points-9rebounds-6assists) και Jabbar (40points-15rebounds-4blocks)  οδηγούν τις ομάδες τους σε ένα κλειστό παιχνίδι. Σε μια ανύποπτη φάση ο Kareem γυρίζει τον αστράγαλό του και σφαδάζοντας από πόνους γυρίζει υποβασταζόμενος στον πάγκο. Η θέληση του για την νίκη είναι τέτοια που, βλέποντας τους αντιπάλους του να παίρνουν κεφάλι στο σκορ, αποφασίζει να επιστρέψει παρά τους πόνους και με δύο κοψίματα στην άμυνα και 13 πόντους στα τελευταία λεπτά - συμπεριλαμβανομένου και του νικητήριου καλαθιού και μιας βολής από το φάουλ που κέρδισε 33 δεύτερα πριν το τέλος. Είχε οδηγήσει την ομάδα του στο 3-2 αλλά η συμμετοχή του στο 6ο παιχνίδι ήταν αδύνατη ενώ γινόταν προσπάθεια να προλάβει το καθοριστικό - εφόσον χρειαζόταν -7ο και τελευταίο. 
Στο ταξίδι της ομάδας για την Φιλαδέλφια ο rookie Earvin "Magic" Johnson πήγαίνει και κάθεται στο αεροπλάνο στη θέση του Kareem και ενημερώνει τον προπονητή του ότι αυτός θα καλύψει το κενό του μεγάλου τους ηγέτη μέσα στην ρακέτα. Το παιχνίδι ξεκινάει και ο Magic εκπληρώνει το πεπρωμένο του και γίνεται ο μοναδικός έως και σήμερα rookie που ανακυρήσσεται MVP των Τελικών.


About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.