05 June 2011

Scouting στον 4ο Τελικό μέρος 2ο

By p@p@donk   Posted at  3:47 PM   Παναθηναικος No comments


Σήμερα θα συνεχίσουμε το scouting αναλύοντας τα συστήματα και τακτικές που ξεδιπλώνει στο παρκέ ο Olympiakos στην προσπάθειά του να εκθρονίσει τον αυτοκράτορα του Πρωταθλήματος
1η Φάση: Ξεκινάμε με τι άλλο μ' ένα pick'n'roll από επαναφορά της μπάλλας από την πλάγια γραμή. Ο Mavrokefalidis δίνει screen για να ελευθερωθεί ο Spanoulis και να υποδεχτεί να την πάσα. Αμέσως ο Glyniadakis στήνει το pick και ο Spanoulis εκμεταλεύεται την υπεροχή του στα πόδια έναντι του Maric και τελειώνει τη φάση από κοντά.
2η Φάση: Ένα ακόμα pick'n'roll μεταξύ Teodosic - Bourousis ( αλλά το βλέπουμε ακόμα συχνότερα με τον Σπανούλη στη θέση του Σέρβου ). Η μπάλλα κυκλοφορεί μέχρι να βγει ο Σέρβος και με hands off να πάρει την πάσα  Ο Bourousis στήνει το pick - η άμυνα του Panathinaikos προσπαθεί να το σπάσει με δυναμικό hege out του ψηλού και παγίδα στον Σέρβο - και ο Teodosic πασσάρει σωστά και κάθετα στον ψηλό για δύο εύκολους πόντους.
3η Φάση: Πανομοιότυπη με την προηγούμενη με τη διαφορά ότι ο ψηλός του Panathinaikos μένει στον  Σέρβο για να αποτρέψει το περιφερειακό σουτ και ο Teodosic  ολοκληρώνει το pick'n'roll με την πάσα μέσα στο Bourousi για το έυκολο τελείωμα.( Οι δύο αυτές φάσεις είναι από τους αγώνες της κανονικής περιόδου και τον τελικό του κυπέλλου καθώς στη σειρά των τελικών ο Σέρβος, μην έχοντας καθαρό μυαλό, τις συγκεκριμένες φάσεις τις ολοκλήρωνε με τραβηγμένα σουτ πάνω σε άμυνα ) Τα συστήματα είναι ακριβώς ίδια και με τον Σπανούλη στη θέση του Σέρβου.
4η Φάση: Ο Olympiacos στην επίθεση σε διάταξη 3-1 με τον Spanoulis να κάνει την κίνηση παράλληλα με την base line να υποδέχεται την μπάλλα με hands off από τον Bourousi και να χτυπάει ξανά στα πόδια τον αντίπαλό του και να ολοκληρώνει με drive καθώς λόγω της διάταξης των παιχτών η ρακέτα είναι άδεια.
5η Φάση: Μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση με τον Mavrokefalidis στο 5. Μια ακόμα φορά, τι άλλο, Pick'n'roll με Teodosic ( Spanoulis ) - Printezis, με την άμυνα να προσαρμόζεται με τον παίχτη που μαρκάρει τον Λουκά για να σπάσει το pick'n'roll. O Spanoulis πασσάρει στον Mavrokefalidis στα 6 μέτρα και παρόλο που εδώ τελειώνει με drive ( καθώς η άμυνα δεν γυρίζει σωστά ) σους τελικούς παίρνει το αμαρκάριστο σουτ - στον 3ο τελικό είχε 5/6 από αυτή τη θέση.
6η Φάση: Ο Teodosic παίρνει δύο διαδοχικά screen και υποδέχεται την μπάλλα στην κορυφή. Pick'n'roll με τον Bourousis και ολοκλήρωση της φάσης - αλά Panathinaikos - με την λόμπα πάσα στον ψηλό.
7η Φάση: Μια ακόμα κατάσταση που την βλέπουμε πολύ συχνά στη σειρά τον τελικών. Ματά ξανά pick'n'roll με Spanoulis - Bourousis και split out στην weak side στον πλάγιο παίχτη. Αμέσως η πάσα μέσα στον ψηλό που έχει post-άρει και τελείωμα της φάσης.
8η Φάση: Μια επίθεση με διάταξη diamond για να πάρει την μπάλλα ο Spanoulis ( που εδώ παίζει στο 2 ) άμεσα side pick από τον center ( με την άμυνα να δίνει στον Σπανούλη τη base line ) ξεκινάει το drive κάνει το split out και με την extra pass ο Bourousis εκτελεί για τρίποντο.
9η Φάση : Εδώ παραθέτουμε συνεχόμενες τελειωμένες φάσεις από τον Teodosic για να αναδείξουμε για ακόμα μια φορά το απρόβλεπτο έως τρελό στυλ παιχνιδιού του Σέρβου που μονίμως κινείται εκτός λογικής, εκτός μιας περιπτώσεως που κάνει το κόψιμο στην πλάτη του αντιπάλου του και τελειώνει τη φάση με layup.
10η Φάση: Εδώ θα δούμε διαδοχικές καταστάσεις με τον Spanoulis να τελειώνει φάσεις σε transition game - ίσως ο κορυφαίος σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού στην Ευρώπη - καθώς και μια εκτέλεση για 3 πόντους υποδεχόμενος το split out στην weak side.
11η Φάση: Τελειώνοντας θα δούμε όλα τα πιθανά τελιώματα που μπορεί να έχει μέσα στο παιχνίδι ο Bourousis είτε με σουτ από την περιφέρεια, είτε με τελειώματα από την ολοκλήρωση καταστάσεων pick'n'roll, είτε με triangle offense που βλέπουμε στην τελευταία φάση.
Φαντάζομαι όλοι καταλάβατε ότι τα κλειδιά του παιχνιδιού του Olympiacos είναι τα εξής τρία:
1.) Οι καταστάσεις Pick'n'Roll με Spanoulis - Bourousis
2.) Η εκδήλωση επιθέσεων είτε στο transition είτε σε ενδιάμεσες επιθέσεις
3.) Η έλειψη εναλακτικών πλάνων σε περίπτωση που που τα παραπάνω αντιμετωπιστούν επιτυχώς καθώς το plan C είναι τραβηγμένες επιθέσεις από τον Teodosic ή ένας εναντίον όλων με τον Spanoulis να προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι η καλοκαιρινή του απόφαση ήταν η πλέον σωστή.
Αφού λοιπόν αναλύσαμε και τους δύο αιώνιους αντιπάλους θα κλείσουμε με τον Αμερικάνικο τρόπο. Θα γίνουμε Πυθεία στη θέση της Πυθείας και θα πούμε : Panathinaikos by 11 points.

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.