20 February 2012

1988 Slam Dunk Contest ... MJ Vs Dominique

By p@p@donk   Posted at  12:51 AM   Αφιερώματα No comments

Πρόσφατα ζήσαμε μια τρομακτική στιγμή με το Highlight κάρφωμα του Griffin πάνω από τον Perkins και επαναφέραμε στις μνήμες μας μαγικές στιγμές όπως τον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2000 με τον από άλλο πλανήτη Vince Carter αλλά και την απίστευτη μονομαχία του Michael Jordan με τον Dominique Wilkins. Αυτήν ακριβώς την μονομαχία θα αναλύσουμε σήμερα.
 Στον πιο θεαματικό και πιο αμφίρροπο διαγωνισμό καρφωμάτων που είχε γίνει ποτέ οι φίλαθλοι του Chicago είχαν την χαρά να θαυμάσουν πέραν του δικού τους MJ τους Wilkins, Spud Webb, Clyde Drexler, Jerome Kersey, Greg Anderson, Ottis Smith. Από τα ονόματα και μόνο καταλαβαίνετε ότι η λίστα των διαγωνιζόμενων από μόνη της αρκούσε για να προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στον διαγωνισμό αυτό είδαμε κάρφωμα από την γραμμή των βολών, κάρφωμα με περιστροφή, κάρφωμα από το πλάι με τον MJ να ίπταται, κάθε στυλ ανεμόμυλου από τον Nique, καρφώματα με φινέτσα από τον Clyde και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Τον διαγωνισμό τον κέρδισε ο MJ αλλά κάθε άλλο παρά λίγοι είναι όσοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή ήτανε η κλοπή του αιώνα και ότι ο ηθικός νικητής δεν ήταν άλλος παρά ο Dominique Wilkins.
Η συζήτηση αυτή κρατάει μέχρι σήμερα με του οπαδούς του Air να επιχειρηματολογούν για τα καρφώματα του μεν και με του λάτρεις του Human Highlight Reel να επιχειρηματολογούν για τον δε.
Ότι και να υποστηρίζεται, όποιος και αν πιστεύετε ότι έπρεπε να κερδίσει ένα πράγμα είναι σίγουρα: Ο Τελικός Καρφωμάτων του 1988 αξίζει να τον δεις ξανά και ξανά και ξανα ......

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.