30 May 2011

Τι μου Θυμίζει, τι μου θυμίζει ......

By p@p@donk   Posted at  8:42 PM   No comments



Ας μιλήσουμε για μπασκετ..... Ζούμε το ευρωπαϊκό El Classico, ότι είναι το Ρεαλ-Μπάρτσα στο ποδόσφαιρο είναι οι τελικοί της Α1 για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ας αναλύσουμε απλά το παιχνίδι: Ο ΠΑΟ στο πρώτο ημίχρονο κάνει ότι ακριβώς και στον ημιτελικό με τη Σιενα. Καμία συγκέντρωση στην άμυνα, πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, λάθος περιστροφές στην άμυνα και κάτι παραπάνω από παιδαριώδη λάθη στο επιθετικό κομμάτι ακόμη και από τον Διαμαντίδη με αποκορύφωμα τις 3 σκοτωμένες επιθέσεις στο τέλος του χρόνου έξω από τη γραμμή των 6,75 από τον Μπατίστ. Ο ΟΣΦΠ στο χρονικό διάστημα αυτό χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός κάνει τα βασικά. Χτυπάει με τον Μπουρούση στο pick'n'roll καθώς ο ψηλός του ΠΑΟ έχει πρψταρχικό στόχο να "διώξει" την μπάλλα από τα χέρια του γκαρντ(Σπανούλη - Τεοντοσιτς)και εγκλωβίζει τη δημιουργία του ΠΑΟ με τους αθλητικούς Παπανικολάου και Γκόρντον. Στη δεύτερη περίοδο ο Ομπράντοβιτς περνάει τον Μαριτς και ο Ντούντα για να προφυλάξει τον Μπουρούση βάζει τον Γλυνιαδάκη με μόνο σκοπό να παίξει αθλητικό "ξύλο" τον Αυστραλό με σκοπό να τον εκνευρίσει και να τον κουράσει.Πάμε στην ταμπακιέρα στα φάουλ της 2ης περιόδου.
1.)pick'n'roll o ΠΑΟ με Μήτσο-Μάριτς αλλαγή στα σκριν ο ΟΣΦΠ και καθαρό φάουλ του ψηλού στην ντρίμπλα του μήτσου.στην ίδια φάση ο Ντούντα παίζει ζώνη ο Μήτσος κάνει drive και οδηγείται προς τον Γλυνιαδάκη τον τραβάει στη γωνία όπου κάνει το 2ο φαουλ με τον Ντούντα να τον επιβραβεύει που δεν έδωσε συνέχεια στο μισματς. Επίθεση του ΟΣΦΠ η μπάλλα χαμηλά στον Γλυν. καλάθι και ( τουλάχιστον τραβηγμένο φάουλ του Μάριτς. ) Επόμενη επίθεση του ΟΣΦΠ με ίδιο σκοπό πριν η μπάλλα περάσει μέσα από ένα φάουλ σε Γλυν. και Μάριτς. 3ο και 2ο αντιστοίχως και η ικανοποίηση του Ντούντα εμφανέστατη. Ο μάριτς στον πάγκο μέσα ο Μπατίστ pick'n'roll και ξανά φάουλ του Γλυν στον κοντό 4ο σε 2 λεπτά και επιβράβευση με χειροκροτήματα από τον Ντούντα... στην ίδια φάση και ενώ έχει εκτελεστεί η πρώτη βολή ο Τεόντοσιτς δέχεται ΤΠ ( που την παραδέχεται και ο ίδιος ) και ο Ντούντα με όψη Ζοτς τον αποσύρει και του φωνάζει... 2 + 2 βολές και η μπάλλα στον ΠΑΟ. Εναπομείναντας χρόνος 7:49 τα φαουλ 2 - 5 αλλά εκσαιρουμένης της ΤΠ τα φάουλ τα ζήτησε ο Ντούντα και έφθειρε τον Μάριτς. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι οι 8 επόμενες βολές του ΠΑΟ κοινώς μόνο 4 φάουλ σε 8 λεπτά ( καθότι κάθε φαουλ σε στέλνει στη γραμμή )είναι υπερβολικά πολλά και αποτελούν διαιτητική σφαγή, δικαιωμάτους μεν αλλά ας αναλύσουν λίγο καλύτερα το παιχνίδι και ας το ξαναδούνε λίγο πιο ψύχραιμα. Σε εκείνο το σημείο ο ΟΣΦΠ εκτελεί 4/6 τρίποντα και ο Ζοτς γυρνάει σε match-up zone 2-3 ή 3-2 ανάλλογα με τον αριθμό των γκαρντ στην πεντάδα και δίνει το μακροινό σούτ σε επιλεγμένους παίχτες του ΟΣΦΠ όπως οι Κέσελ-Παπανικολάου-Μαυροκεφαλίδη και Έρτσεγκ. Το ημίχρονο τελειώνει με τον ΟΣΦΠ στο +6.Οι ασιστ είναι ΠΑΟ 5 ΟΣΦΠ 9 και τα λάθη ΠΑΟ 12 !!! ΟΣΦΠ 4.
Ας αναρωτηθούμε όλοι τη σκεφτήκαμε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου....
Μήπως ότι και στο παιχνίδι με τη Σιένα;
Ότι δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟ να εμφανιστεί τόσο ΚΑΚΟΣ.
Ότι μήπως ο ΟΣΦΠ έχασε την ευκαιρία του να καθαρίσει το ματς από ΕΠΙΛΟΓΗ του Ντούντα να φθείρει τον Μάριτς και να πάρει όλα τα φάουλ ο Γλυνιαδάκης και από την βλακεία του Μίλος που ο Ντούντα του επιτρέπει να παίζει εκτός συστήματος και πολλές φορές εκτός λογικής;
MVP του ματς στο ημίχρονο οι Σπανούλης και Μαυροκεφαλίδης.

Ξεκινάει το 2ο ημίχρονο και όλως παραδόξως ο Ντούντα ξεκινάει τον Μίλος αντί του Σπανούλη και στη front line τον Έρτσεγκ στι 4 και τον Λουκά στο 5.
Ο Μήτσος διαβάζει καλά το παιχνίδι και είτε εκτελεί μόνος του είτε περνάει την μπάλλα χαμηλά όπου ο Μπατίστ δεν έχει αντίπαλο ( Μαυροκεφαλίης ) και τον χρεώνει με δύο φάουλ.
Ο Σπανούλης παραμένει στον πάγκο ακόμα και όταν ο Ντούντα παίζει με 2 άσσους καθώς περνάει για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον Τεο.
Η επίθεση του ΟΣΦΠ γίνεται αργή χωρίς κυκλοφορία και κίνηση ενώ η άμυνα του γίνεται αχίλλειος πτέρνα κάθως η αδυναμία των Μίλος-Τεο είναι εμφανέστατη. Με σωστό διάβασμα του παιχνιδιού ο Ζοτς παίζοντας με 3 γκαρντ καλάθη - Διαμαντίδη ( Σάτο ) - Νίκολας δίνει εντολή ΟΛΕΣ οι επιθέσεις να είναι με pick'n'roll Ντρου - Μπατιστ σκοράρει εύκολους πόντους και περνάει μπροστά στο σκορ....
Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι και στον ημιτελικό της Βαρκελώνης .... Ο ΠΑΟ δεν χάνει πλέον με ΤΙΠΟΤΑ....
Εκεί προσωπικά πιστεύω ότι τελείωσε ο αγώνας και η ανάλυσή του κάθως στο 4ο δεκάλεπτο ο ΟΣΦΠ κατέρευσε σωματικά και πνευματικά καθώς διαπιστώνει ότι η τέλεια χρονιά ( μέχρι πριν 10 μερες )οδηγείται σε ακόμα μια αποτυχία.
Όσο για τις δηλώσεις του Σπανούλη και την έκπληξη των περισσοτέρων μάλλον θα έχει κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια λόγους για να την κάνει.

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.