30 May 2011

Αρxίζουν οι Τελικοί

By p@p@donk   Posted at  8:27 PM   Μπασκετ No comments

Είναι μια σειρά τελικών που μετά από χρόνια δείχνει ισορροπημένη. Με μια μικρή διευκρίνιση όμως.... Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στη σειρά των 4 αγώνων που ο Ζοτς θα δοκιμάσει να μεταφέρει το παιχνίδι στα 2-3 μέτρα όχι μόνο με pick 'n' roll αλλά και με plays συνεργασίας 2 παιχτών στο πλάι είτε απομόνωσης χαμηλά. Κάτι που τα προηγούμενα 2 χρόνια ήταν ο πολιορκητικός κριός ( ελέω Πέκοβιτς ) ώστε να καταφέρει να εξισορροπήσει το inside-outside παιχνίδι του αλλά κυρίως να φθείρει την αντίπαλη front-line. Στο σημερινό ρόστερ η απουσία ενός Πεκοβιτς-esh είναι μεν εμφανέστατη αλλά πιστεύω ότι θα πάει σε μεγάλο χρόνο του παιχνιδιού σε σχήματα δίδυμων πύργων ( Μπατιστ - Μάριτς ), όσο διάστημα το αντίστοιχο δίδυμο του Ντούντα θα είναι οι Μπυρούσης - Μαυροκεφαλίδης.
Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το ένα " κλειδί " των αναμετρήσεων. Όσο αφορά το δεύτερο σημείο που θα κρίνει τη σειρα είναι πέρα από κάθε αμφισνήτηση οι επιλογές αλλά και τα ποσοστά στην περιφέρεια και το λέω αυτό διότι η προσέγγιση των δυο ομάδων στο κομμάτι αυτό είναι αντιδιαμετρικές. Και εξηγούμε:
α.) Παναθηναϊκός
Ο Ζοτς χρησιμοπειεί πολλά plays για να βρει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ σουτ από την περιφέρεια αλλά η κεντρική ιδέα είναι να στηθεί είτε στην κορυφή είτε στο πλάι ένα pick να γίνει το drive από Διαμαντίδη - Καλάθη και μ' ένα split, συνήθως στις 30 αλλά και στις 45 μοίρες να βγεί ελεύθερο σουτ είτε από Σάτο ( ελλείψη Περπέρογλου ) είτε από Τσαρτσαρή - Φώτση. Τον Νίκολας δεν τον αναφέρω διότι το θεωρώ αδύνατο ο παίχτης που τον μαρκάρει να φύγει πρώτος στο rotation της άμυνας.
Ο δεύτερος τρόπος να βρει ο Ζοτς το ελεύθερο περιφερειακό σουτ είναι με άμεση εκτέλεση από Διαμαντίδη - Νίκολας πίσω από το pick που θα δίνει στην κορυφή ο εκάστοτε ψηλός, καθώς ο Ντούντα δεν πρόκειται να βγάλει τους ψηλούς του στα Hands-Out και θα τους κρατήσει, ως συνηθίζει , πιο βαθειά μέσα στην ρακέτα.
β.) Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός από την άλλη στηρίζεται περισσότερο στην άγνοια κινδύνου των Τεόντοσιτς - Σπανούλη να παίρνουν λογικά και μη σουτ από την περιφέρεια ακόμα κια να αυτά δεν προκύπτουν από την εξάπλωση στο παρκέ κάποιου play αλλά από σουτ κατευθείαν μετά από ντρίπλα.
Έπειτα από split περιφερειακού είτε από inside - outside από πάσα κάποιου ψηλού θα βρει ελεύθερα σουτ στα τριάρια ( Κέσελ - Παπανικολαου - Παπαλουκάς σε σχήμα με τρεις άσσους )και στα τεσσάρια ( Έρτσεγκ - Μπουρούση - Πρίντεζη )
Αυτά τα δύο κομμάτια όχι μόνο για το αυριανό ματς αλλά για όλη τη σειρά θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας, πέρα από τα τετριμμένα λάθη - ριμπαόυντ.
Δεν σχολιάζω καθόλου τα περί ατμόσφαιρας και κάφρων εκατέρωθεν, διότι απλά όπως η Ποδοσφαιρική Ευρώπη απόλαυσε τα συνεχόμενα El Classico προσδοκώντας να ξεφύγει από τη ρουτίνα και να απολάυση αυτή την αθλητική πανδαισία, έτσι πιστεύω και εμείς οι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΥΧΕΡΟΙ Έλληνες - και όχι μόνο - να απολαύσουμε το απόλυτο Μπασκετικό Ευρωπαϊκό El Classico. ΕΙΘΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ !!!!!!

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.