01 March 2012

1985 Bernard King Vs Isiah Thomas... Playoff Duels

By p@p@donk   Posted at  8:17 AM   Αφιερώματα No comments

Μια από τις μεγαλύτερες ατομικές μονομαχίες που έχουν γίνει ποτέ σε Playoff θα ξαναζήσουμε σήμερα. Είναι η σεζόν 1985 όπου κατά τη διάρκειά της έχουμε ζήσει την μονομαχία των Celtics με τους Lakers για την επίτευξη του καλύτερου ρεκόρ της λίγκας όπου τελικά επικρέτησαν οι Celtics τερματίζοντας την κανονική σεζόν με ρεκόρ 63-19 - παρ' όλου που τελικά στους τελικούς ο Magic ανταπέδωσε την ήττα στον Bird - με τον Larry Legend να ανακηρύσσεται MVP της κανονικής περιόδου. η συγκεκριμένη χρονιά παρ' όλο που έχει μείνει στις μνήμες όλων για την δεύτερη σερί αναμέτρηση των πληρέστερων αθλητών όλων των εποχών, είχε πολλά άλλα ενδιαφέροντα που πλέον έχουν μείνει ιστορικά. Ο Ralph Sampson - ένα πραγματικό θαύμα της φύσης αντίστοιχο του Arvydas Sabonis - ανακηρύσσεται MVP του All Star Game, ενώ rookie της χρονιάς αναδεικνύεται ο Michael "Air" Jordan. Ο Moses Malone συνεχίζει την κυριαρχία του στα rebounds, ενώ ο Mark Eaton τρομάζει τους αντιπάλους του κάτω από την ρακέτα των Utah Jazz, μοιράζοντας αφειδώς τάπες. Κορυφαία 5αδα της χρονιάς ανακηρύσσεται η : Larry Bird, Bernard King, Moses Malone, Magic Johnson, Isiah Thomas, ονειρική αν μη τι άλλο από όλες τις απόψεις.
Για το τέλος αφήσαμε τις δύο κατηγορίες με τους πρωταγωνιστές του σημερινού μας παιχνιδιού. Πρώτος στις assist είναι ο guard των Detroit Pistons Isiah Thomas, ενώ κορυφαίος σκόρερ της κανονικής περιόδου είναι ο Forward των New York Knicks Bernard King. Οι δύο τελευταίοι θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στα Playoff της Ανατολής, σε μια περίοδο όπου όλες οι Ανατολικές ομάδες παρουσίαζαν αξιοθαύμαστη πληρότητα και ικανότητα.
Έτσι λοιπόν οι κόντρα των Knicks με τους Pistons έμελλε να φτάσει στο κρίσιμο και τελευταίο 5ο παιχνίδι. Οι δυο ηγέτες των ομάδων ήτανε αποφασισμένοι να δώσουν στην ομάδα τους την πρόκριση και να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή η δίψα θα μας προσέφερε μια από τις μεγαλύτερες μονομαχίες στην ιστορία των Playoff. Μια μονομαχία απίστευτη που έβγαλε τελικό νικητή των Bernard King που με τους 44  points του κατέβαλλε τον Isiah με τους 35 points του. στην πορεία, βέβαια, ο King θα υποτάσσονταν στην "αυτού μεγαλειότητα" Larry Bird που την 3ετία 1984-86 πραγματικά μεγαλουργούσε στα παρκέ του NBA. Παρ' όλα αυτά υ μυθική αυτή αναμέτρηση είναι μια από τις μεγαλύτερες μονομαχίες δύο αθλητών στην ιστορία των Playoff. Για τους νεότερους, που λόγω της Jordan-Mania, δεν γνωρίζουν κάτι για την εποχή εκείνη είναι καλό να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και αντίστοιχες της εποχής για να αποκτήσουν ολοκληρωμένη άποψη για την χρυσή εποχή του NBA την δεκαετία του '80, που πέραν της κόντρας Bird - Magic είχε να επιδείξει πλειάδα μεγάλων αστέρων και εξαιρετικών ομάδων.

About the Author

Sports is about having Fun. Keep that in Mind
View all posts by: Joga Sportivo

0 σχόλια:

Back to top ↑
Connect with Us

    Market Moves

    About Me

    p@p@donk 2011. Powered by Blogger.

    Translate

© 2013 Joga Sportivo. WP Mythemeshop Converted by BloggerTheme9
Blogger templates. | Distributed by Rocking Templates Proudly Powered by Blogger.